Slog och sparkade sin fru

En man i 40-årsåldern från Kalix dömdes idag för misshandel till fängelse i sex månader. Mannen ska ha misshandlat sin fru med slag och sparkar.

Finns det några inom domstolarna som inte är jäviga?

Såklart så fortsätter soppan med jävsanklagelser nu när TPB-målet ska tas upp i Hovrätten. Först handlade det om den Spotify-anställda och nu även om två av tre domare i Hovrätten. Det borde nog vara så som Peter Sunde sa att det verkar ju svårt att få en rättssäker prövning om rättegången hålls i Stockholm.

dn.se 1 September 2009:

"De tilltalade i The Pirate Bay-målet har förgäves bett om att få hovrättsförhandlingarna förlagda till Skåne ”eftersom ingen av oss tycker det är lämpligt att ha det i Stockholm eftersom det visat sig vara svårt att få en bedömning som inte är jävig där”, säger Peter Sunde till DN.se."

Att mediamaffian har närgångna kontakter med många jurister och domare verkar ju numera vara solklart. Så för en gångs skull rättsväsendet:

Håll en rättegång som är till 100% fri från misstänkt jäv eller inflytande från mediaindustrin så kanske förtroendet för er inte ramlar ner i avgrunden hos en hel generation väljare.

P.S: Det kanske vore lika bra att det vart ett till fiasko i Hovrätten så människor blir ännu mer arga och i ännu högre grad tänker rösta på Piratpartiet i riksdagsvalet 2010.

Hovrätten fastställer dom för våldtäkt mot barn

En 47-årig man, senast hemmahörande i Grängesberg har fått sin fängelsedom på 2,5 års fängelse fastställt av Svea hovrätt.
Hovrätten anser att det är styrkt att mannen agerat mot den 13-åriga flickan på ett sådant sätt att det ska anses som våldtäkt och fastställer därmed domen från Falu Tingsrätt.

Sju års fängelse för grov våldtäkt

Sju års fängelse och 320 000 kronor i skadestånd blev tingsrättens dom mot den man från Hedemora kommun som stått åtalad för grov kvinnofridskränkning och grov våldtäkt på sin före detta sambo.

Det här är en ny kategori jag börjar med nu. Ända sedan jag läste Stieg Larssons Millennium-triologi har jag uppmärksammat mäns våld mot kvinnor mer och mer. Jag börjar nu alltså med att göra ett nytt blogg-inlägg för varje nytt fall jag hittar på tidningarnas hemsidor. Kategorin är naturligtvis "Män som hatar kvinnor". Det kommer nog bli skrämmande att se hur antalet inlägg växer för varje vecka som går.

Mediabolagens sista misstag

Under många år var det i princip enskilda personer och fåmansföretag som mediabolagens jurister trakasserade genom stämningar och hot om skadestånd för påstådda upphovsrättsbrott. Det som nu har hänt för första gången är att allmänna institutioner och politiker har hamnat i korselden för maffian i Sverige.

Det gäller bråket om teaterföreställningarna på Stockolms stadsteater som flera tidningar skrivit om tidigare. I ett inlägg i SvD idag skriver stockholms kulturborgarråd att hon tror att stämningar är mediabolagens nya affärsidé och att det i Sverige kommer likna situationen i t.ex. USA.

Äntligen är det inte längre bara simpla hemma-användare och it-pionjärer som står mot väggen på den goda sidan utan också politiker. Mediabolagen som nog inte bryr sig om vem dom stämmer och varför så länge dom får sina cash kan nog ha skjutit sig själva i foten då man även går på politikerna och deras kärleksbarn (Stockholms stadsteater).

Att dessutom ha mage att påstå att dom har upphovsmannens mandat att hindra en föreställning pga att upphovsmannen inte gillade att hans/hennes musik spelas där, när så inte var fallet visar bara att mediabolagen har spårat ur i sina metoder. De liknar nu ännu mer den psykopatiska personligheten som dokumentären The Corporation likställer aktiebolag med.

Högskolan Dalarnas digitalbrotts-program då?

Jag studerar just nu fristående kurser inom programmet digitalbrott och e-säkerhet på Högskolan Dalarna i Borlänge. Så vitt jag vet så startade detta program 2006 och är alltså galet old news när SvD skriver att Högskolan i Halmstad startade sitt it-forensikprogram 2008. Men det är väl sällan journalister "kollar läget" innan dom publicerar "nyheter" nu för tiden...

Kriget mot friheten

Ungefär som i debatten om  hur de olika integritetskränkande lagarna var för sig inte ser så kränkande och "onda" ut så kan man säga att ett gäng dokumentärfilmer inte verkar så skrämmande vid en första anblick. Men om man slår ihop alla onda lagar och ser på helheten av vad det innebär så kan man göra likadant med några stycken mycket obehagliga dokumentärer och fram kommer en bild som vilken person som helst skulle tappa hakan av.

Dokumentärerna jag pratar om är:

Zeitgeist
Zeitgeist Addendum
Outfoxed
The Corporation

Zeitgeist tar upp ämnet kristendom och hur det han använts genom årtusendet för att hindra fritt tänkande (gemensamt för alla religioner) och bibehålla sociala och ekonomiska maktstrukturer. Den tar upp att det faktum att den amerikanska centralbanken vilket är en privat organisation av mäktiga amerikanska bankirer (familjerna Morgan, Rothschild och Rockefeller) har direkt eller indirekt kontroll över stora delar av den globala ekonomin. Den tar också upp det faktumet att många bevis talar för att den amerikanska Bush-regeringen låg bakom attackerna mot WTC 11 september 2001 för att övertyga det amerikanska folket att starta krig mot Irak, Afghanistan och mot terrorism.

Terrorism är ett krig som aldrig kan vinnas och det är exakt det som är målet. Att föra ett evigt krig vilket innebär stora underskott i den amerikanska ekonomin som måste belånas (av den privata amerikanska centralbanken) och det ger i huvudsak amerikanska bolag affärsmöjligheter i form av byggkontrakt och oljeutvinningskontrakt. För ett företags enda intresse är att tjäna pengar på bekostnad av miljö och arbetskraft och kan närmast liknas vid en psykopatisk personlighet (Se The Corporation).

Metoden att tjäna pengar på krig har använts flitigt det senaste århundradet. Första världskriget, Andra världskriget och Vietnamkriget har för amerikansk del blivit verklighet efter iscensatta incidenter av amerikanska intressen (Lusitania, Pearl harbour och Tonkin Incidenten). Detta för att garantera stadiga inkomster till de amerikanska försvarsföretagen och tillslut de amerikanska bankirerna.

För att dessa incidenter skulle skapa en stor opinion för ett inträde i krigen behövdes en medial maskin i USA som propagerade för inträde "in the name of freedom and democracy". För dett behövs kontroll över de amerikanska mediabolagenm vilket dokumentären Outfoxed visar på. Där Fox network terroriserar det amerikanska folket via sina nyhetskanaler och går republikanernas och bankirernas intressen. Fox ägs av multimiljardären Rupert Murdoch.

I dessa tider av Internet så har dock mediabolagens dominans över nyhetsflödet minskat och för att bibehålla bankirernas makt har man nu startat ett nytt krig. Kriget mot det fria internet.

"Current days of free internet will soon be over, says media mogul" - Rupert Murdoch, källa

Kriget mot det fria Internet går via film och musikbolagen, skärpning av upphovsrättslagstiftningen, integritetskränkande lagstiftning och övervakningslagstiftning.

I de fall krig inte leder till kaos i landet ifråga kan man alltid använda ekonomisk skuld som ett sätt att nå samma mål. Fattiga länder beviljas stora lån via Världsbanken och Internationella Valutafonden. För att senare kunna betala tillbaka dessa lån så kräver långivarna att fundamental infrastruktur i landet privatiseras och handelshinder tas bort. Dessa tillgångar kan senare köpas upp av internationell storbolag med bas i USA för en billig penning. Deras vinster ökar och gissa vart aktieutdelningen slutligen hamnar? I de mäktiga bankirernas fickor. Se Zeitgeist Addendum

Jag ser ett skrämmande scenario framför mig när jag tittar på alla dessa olika händelser. En bild uppenbarar sig där några få vill ha makt över alla andra. Kontrollera informationsflöden och man kontrollerar allt även ekonomin och slutligen demokratin.

Ett litet steg på vägen för att förhindra detta är att garantera ett fritt Internet vilket tillslut kommer undeminera de amerikanska nyhetsbolagens informationskontroll och människor kan börja se verkligheten bakom de senaste hundra årens utveckling (De senaste tusen åren om man räknar med kristendomens korståg).

Så vad kan man göra? Ett fritt Internet är det första steget och det enda politiska parti i Sverige som garanterar detta är Piratpartiet. Se verkligheten i vitögat och rösta efter hjärtat. Om ett år är det val till sveriges riksdag.

Rösta pirat

Piratpartiet påverkar agendan hos politiker

Det sägs ju att när ett nytt parti med en ny politik på ett område har svårt att etablera sig som parti men ändå påverkar de andra partiernas politik. Man kan säga att de andra partierna gradvis ändrar sin politik för att inte tappa väljare åt de nya uppstickarna.

En rapport men namnet "A Green knowledge Society" skriven av konsultbolaget SCF som precis lämnats till infrastrukturministern visar på den här effekten. Rapporten innehåller bla följande fraser: kunskapssamhälle, reformerad upphovsrätt, delad kunskap, mänskliga rättigheter på internet och användandet av öppen källkod. Citerat från rapporten är bla följande meningar:

"Some interviewees pointed to the need for Europe to move away from a ‘permission to innovate’ culture. For instance, one of the few examples of European innovation is the file sharing service Pirate Bay, which challenges current intellectual property rules. Rather than attempt to stymie this innovation, we need a more thoughtful response and to rethink rules around protection of intellectual property rights so that they are fit for a digital economy"


Det är intressant att TPB nämns som en tjänsteinnovation och inte en kriminell fildelningssite. Lösningen på problemet nämns raderna nedanför:

"Member State governments currently retain orthodox views about protection of intellectual property but we may need to embrace radical solutions if innovation and creativity is being held back (Boldrin and Levine, 2008)."


Låter det som piratpartiet? Nu är det så att rapporten inte är något beslut men visar ändå på att piratpartiet gradvis påverkar debatten i Sverige i alla fall.

Nu tror jag inte att det kommer bli så stor skillnad även om rapporten till stora delar skulle ligga till grund för ny lagstiftning. Mediabolagens lobbyister kommer arbeta stenhårt mot många av förslagen och Piratpartiet kommer behövas både på EU- och riksnivå. Men ett litet ljus i mörkret är det iaf.

RSS 2.0