Försäljningen av TPB

http://www.dn.se/ekonomi/pirate-bay-kop-slutfors-i-augusti-1.921059

GGFX har precis spikat att dom köper The Pirate Bay och ska göra den laglig (med dagens lagstiftning vill säga). Jag tror att TPB hade kommit så långt det kunde. Nu var det dags för grundarna att gå vidare och också för att slippa alla stämningar som i princip hade kunnat pågå i evigheter eftersom ingen kan stänga ner sidan längre. Den är decentraliserad och utspridd över hela världen. Det som då återstod för mediaindustrin var väl att köpa sidan och varumärket. Man kan ju undra om det är rätt att TPB säljs på det viset.

Men man ska vara positiv. Sunde, Swartholm och de andra får nu pengar att använda för nya projekt som kan vara ännu bättre för främjandet av friheten på internet. Och jag tror knappast att pengarna kommer användas till att betala skadeståndet i den svenska TPB-domen. Lycka till säger jag. Oavsett vad ni hittar på :)

P.S Undrar hur det nu blir med den danska domen som kräver att internetoperatörer i danmark spärrar TPB. Hur uppdateras en sådan dom när sidan byter innehåll. Det visar bara på att sådana domar är totalt korkade.

Swensk filminduwstri is the grej
Tänkte skriva om en grej som hände för några månader sedan. Jag och två polare skulle se Terminator Salvation på bio (Ja jag går faktiskt forfarande på bio fast jag är pirat) i Västerås. Som ni kanske vet är Västerås ABBs hemort. ABB har också bidragit med en robot i filmen. Väldigt coolt va. Men hur som helst så hade dom en likadan robot inne på biografen med nå taskig svartfärgad gladpack virat runt den. Vi tänkte att det var väl lite fränt, NOT. Men polare nr 1 skulle iaf ta ett kort på den med sin mobilkamera. Då direkt sprang det fram en anställd och sa att så fick vi inte göra, det var nämligen upphovsrättsskyddat. Detta var bara några dagar innan EU-parlamentsvalet och jag kontrade med:

Jag - "Rösta på Piratpartiet på söndag!"
Hon -"Nej, då förlorar jag mitt jobb"

Tänk så snett en del tänker. Direkt då tänkte jag "Shit va rätt det här känns att jag numera är medlem i PP"

Upphovsrätten är innovations- och teknikfientlig. Plus att den hindrar mig från att ta en bild på en ful liten robot.

Peace

Kvällkvist-postning

Här kommer en bild på PPs partiledare Rick Falkvinge. På bilden pysslar han ju med sånt jag pysslat med i tre år på högskolan :) En äkta nätverkare.OBS! Bilden är upphovsrättsskyddad. Och det skiter jag i helt och hållet. Det borde ni göra också

Välkommen till min nya blogg ehehhhehe!

Ja va kul att du hittade hit. Det här är en helt vanlig blogg, inget speciellt alltså. Förutom småfrågor som frihet, integritet, fritt internet och såna petitesser. Jag tänker blogga om nät-nyheter, piratpartiet, eventuella rättegångar och annat smått och gott!

Sharing is Caring. Out!

RSS 2.0