Mediabolagens sista misstag

Under många år var det i princip enskilda personer och fåmansföretag som mediabolagens jurister trakasserade genom stämningar och hot om skadestånd för påstådda upphovsrättsbrott. Det som nu har hänt för första gången är att allmänna institutioner och politiker har hamnat i korselden för maffian i Sverige.

Det gäller bråket om teaterföreställningarna på Stockolms stadsteater som flera tidningar skrivit om tidigare. I ett inlägg i SvD idag skriver stockholms kulturborgarråd att hon tror att stämningar är mediabolagens nya affärsidé och att det i Sverige kommer likna situationen i t.ex. USA.

Äntligen är det inte längre bara simpla hemma-användare och it-pionjärer som står mot väggen på den goda sidan utan också politiker. Mediabolagen som nog inte bryr sig om vem dom stämmer och varför så länge dom får sina cash kan nog ha skjutit sig själva i foten då man även går på politikerna och deras kärleksbarn (Stockholms stadsteater).

Att dessutom ha mage att påstå att dom har upphovsmannens mandat att hindra en föreställning pga att upphovsmannen inte gillade att hans/hennes musik spelas där, när så inte var fallet visar bara att mediabolagen har spårat ur i sina metoder. De liknar nu ännu mer den psykopatiska personligheten som dokumentären The Corporation likställer aktiebolag med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0