Finns det några inom domstolarna som inte är jäviga?

Såklart så fortsätter soppan med jävsanklagelser nu när TPB-målet ska tas upp i Hovrätten. Först handlade det om den Spotify-anställda och nu även om två av tre domare i Hovrätten. Det borde nog vara så som Peter Sunde sa att det verkar ju svårt att få en rättssäker prövning om rättegången hålls i Stockholm.

dn.se 1 September 2009:

"De tilltalade i The Pirate Bay-målet har förgäves bett om att få hovrättsförhandlingarna förlagda till Skåne ”eftersom ingen av oss tycker det är lämpligt att ha det i Stockholm eftersom det visat sig vara svårt att få en bedömning som inte är jävig där”, säger Peter Sunde till DN.se."

Att mediamaffian har närgångna kontakter med många jurister och domare verkar ju numera vara solklart. Så för en gångs skull rättsväsendet:

Håll en rättegång som är till 100% fri från misstänkt jäv eller inflytande från mediaindustrin så kanske förtroendet för er inte ramlar ner i avgrunden hos en hel generation väljare.

P.S: Det kanske vore lika bra att det vart ett till fiasko i Hovrätten så människor blir ännu mer arga och i ännu högre grad tänker rösta på Piratpartiet i riksdagsvalet 2010.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Man behöver knappast några kunskaper inom upphovsrätt för att döma i målet. Det är bara att läsa i Sveriges Rikes Lag.

2009-09-24 @ 18:57:53
Postat av: Anonym

Anonym: Jag håller med dig om att dom borde friats redan första gången men nu gäller det här något större.

Tyvärr håller stor del utav den yngre generationen på att förlora all tro på rättsväsendet. Detta då dom fäller för brett för att visa exempel.

Tyvärr visar domen att om jag ringer och hotar en person så kan tele2 fällas för medhjälp. Detta pga av att dom inte begränsar mitt användande utav sådant språk och är medvetna om att dom inte gör det.

Det är enormt viktigt nu oavsett vad domen säger att man gör det rätt från början den här gången. Annars börjar folk ifrågasätta regler på en större nivå och då har vi rosengård på nytt.

2009-09-24 @ 19:09:42
Postat av: Jonas

Den yngre generationen verkar ju inte förstå sig på något så grundläggande med rättsväsendet som att man inte får ta vad man vill utan att betala så jag är nog mer orolig för den yngre generationen än för rättsväsendet. Ingen har väl heller krävt av pirate bay att de ska kunna hindra folk att lägga upp olagliga länkar, ifall de bara skulle ta bort alla såna länkar efter att de fått kännedom om dem och gjort en enkel knapp för att anmäla olagligt innehåll skulle de garanterat inte blivit dömda för något. Det kan ju faktiskt vara så att domstolen var så insiktsfull att den genomskådade att syftet med piratebay faktiskt var den olagliga nedladdningen i sig. Att pirater inte förstår detta är underligt. Att de tom sorterat innehållet under tex. tv med rubriker där rubriken i sig direkt pekar på en serie som ligger där olagligt tycker jag är en klar hint om saken. Nu vet jag inte om de automatgenererar rubriken men om de skrivit in rubriken "24" själva är det rätt uppenbart att medhjälp till upphovsbrott är ett korrekt straff. Skulle posten ha en speciell låda för brevbomber så skulle de säkert kunna dömas med eller om google hade kodat en speciell knapp för barnporr.

2009-09-25 @ 00:27:56
Postat av: Mikael

"Tyvärr håller stor del utav den yngre generationen på att förlora all tro på rättsväsendet"Vilket förtroende? Förtroendet försvann för länge sedan... Det gäller även många andra fall än TPB...Angående JÄV... samma sak där... uppenbarligen är många domare JÄViga i dessa frågor, men även i andra mål... Det är dock nästan enbart TPB-fallen som tas upp i media, vilket är synd... Var nyligen ytterligare en tveksamhet, fast den inom polisen där de dömer internt...Vad har hänt med Sveriges rättsväsende? Eller en lämpligare fråga vore kanske: Har detta pågått alla dessa år, men uppmärksammats först nu? Jag hoppas innerligt att systemet ses över och att något drastiskt görs för att rätta till systemet... Vart är alla utredare när dem behövs?

2009-09-25 @ 06:48:34
Postat av: Jonas

Jonas, tycker du att man "tar vad man vill utan att betala" när man lånar en bok från en kompis, spelar in från radion, skickar ett recept ur en kokbok till sin mamma eller tar med sig radion till stranden?

2009-09-25 @ 08:22:37
Postat av: Darry

Re: Första Jonas.Visst är det så att torrent-filer organiseras men det görs inte vad jag vet av administratörerna på TPB. Och bara för att det finns ett label som heter "Video" så behöver inte det betyda att det är en länk till ett upphovsrättsskyddat verk som laddas upp där. TPB skulle behöva kontrollera allt som länkas på deras tracker för att kunna hålla allt "olagligt" borta. Men jag ser på TPB som en infrastruktur där innehållet inte finns på sidan utan bara passerar, precis som hos en vanlig internetleverantör. Tyvärr så pekar ju utvecklingen nu för att internetleverantörer blir skyldiga att ansvara för innehållet i deras nät.Det betyder att dom måste godkänna all trafik innan det skickas för att inte riskera att något olagligt passerar deras nät, då dom kan ställas till svars för det. Då är vi framme vid en värld där censur är vardag på internet och den världen vill inte jag leva i.En annan fråga som TPB-rättegången egentligen handlar om är ju om länkning till upphovsrättsskyddade verk ska vara förbjudet. Då kan man i princip åtalas för att lägga in en länk på sin hemsida till en youtube-video som är upphovsrättsskyddad (Youtube administratörerna kanske inte har hunnit tagit bort klippet om upphovsrättsmannen eller dess företrädare kontaktar Youtube).

2009-09-25 @ 12:46:55
URL: http://darrylavid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0