Kriget mot friheten

Ungefär som i debatten om  hur de olika integritetskränkande lagarna var för sig inte ser så kränkande och "onda" ut så kan man säga att ett gäng dokumentärfilmer inte verkar så skrämmande vid en första anblick. Men om man slår ihop alla onda lagar och ser på helheten av vad det innebär så kan man göra likadant med några stycken mycket obehagliga dokumentärer och fram kommer en bild som vilken person som helst skulle tappa hakan av.

Dokumentärerna jag pratar om är:

Zeitgeist
Zeitgeist Addendum
Outfoxed
The Corporation

Zeitgeist tar upp ämnet kristendom och hur det han använts genom årtusendet för att hindra fritt tänkande (gemensamt för alla religioner) och bibehålla sociala och ekonomiska maktstrukturer. Den tar upp att det faktum att den amerikanska centralbanken vilket är en privat organisation av mäktiga amerikanska bankirer (familjerna Morgan, Rothschild och Rockefeller) har direkt eller indirekt kontroll över stora delar av den globala ekonomin. Den tar också upp det faktumet att många bevis talar för att den amerikanska Bush-regeringen låg bakom attackerna mot WTC 11 september 2001 för att övertyga det amerikanska folket att starta krig mot Irak, Afghanistan och mot terrorism.

Terrorism är ett krig som aldrig kan vinnas och det är exakt det som är målet. Att föra ett evigt krig vilket innebär stora underskott i den amerikanska ekonomin som måste belånas (av den privata amerikanska centralbanken) och det ger i huvudsak amerikanska bolag affärsmöjligheter i form av byggkontrakt och oljeutvinningskontrakt. För ett företags enda intresse är att tjäna pengar på bekostnad av miljö och arbetskraft och kan närmast liknas vid en psykopatisk personlighet (Se The Corporation).

Metoden att tjäna pengar på krig har använts flitigt det senaste århundradet. Första världskriget, Andra världskriget och Vietnamkriget har för amerikansk del blivit verklighet efter iscensatta incidenter av amerikanska intressen (Lusitania, Pearl harbour och Tonkin Incidenten). Detta för att garantera stadiga inkomster till de amerikanska försvarsföretagen och tillslut de amerikanska bankirerna.

För att dessa incidenter skulle skapa en stor opinion för ett inträde i krigen behövdes en medial maskin i USA som propagerade för inträde "in the name of freedom and democracy". För dett behövs kontroll över de amerikanska mediabolagenm vilket dokumentären Outfoxed visar på. Där Fox network terroriserar det amerikanska folket via sina nyhetskanaler och går republikanernas och bankirernas intressen. Fox ägs av multimiljardären Rupert Murdoch.

I dessa tider av Internet så har dock mediabolagens dominans över nyhetsflödet minskat och för att bibehålla bankirernas makt har man nu startat ett nytt krig. Kriget mot det fria internet.

"Current days of free internet will soon be over, says media mogul" - Rupert Murdoch, källa

Kriget mot det fria Internet går via film och musikbolagen, skärpning av upphovsrättslagstiftningen, integritetskränkande lagstiftning och övervakningslagstiftning.

I de fall krig inte leder till kaos i landet ifråga kan man alltid använda ekonomisk skuld som ett sätt att nå samma mål. Fattiga länder beviljas stora lån via Världsbanken och Internationella Valutafonden. För att senare kunna betala tillbaka dessa lån så kräver långivarna att fundamental infrastruktur i landet privatiseras och handelshinder tas bort. Dessa tillgångar kan senare köpas upp av internationell storbolag med bas i USA för en billig penning. Deras vinster ökar och gissa vart aktieutdelningen slutligen hamnar? I de mäktiga bankirernas fickor. Se Zeitgeist Addendum

Jag ser ett skrämmande scenario framför mig när jag tittar på alla dessa olika händelser. En bild uppenbarar sig där några få vill ha makt över alla andra. Kontrollera informationsflöden och man kontrollerar allt även ekonomin och slutligen demokratin.

Ett litet steg på vägen för att förhindra detta är att garantera ett fritt Internet vilket tillslut kommer undeminera de amerikanska nyhetsbolagens informationskontroll och människor kan börja se verkligheten bakom de senaste hundra årens utveckling (De senaste tusen åren om man räknar med kristendomens korståg).

Så vad kan man göra? Ett fritt Internet är det första steget och det enda politiska parti i Sverige som garanterar detta är Piratpartiet. Se verkligheten i vitögat och rösta efter hjärtat. Om ett år är det val till sveriges riksdag.

Rösta pirat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0