Reglering av internet

I Tyskland har ett lagförslag lagts om att kommersiella indexerar-tjänster av nyheter (ex. Google News) ska genom lag betala för de nyhetslänkar den samlar in. Det ska ske genom att de tvingas licensiera nyhetsinnehållet från de sidor tjänsten indexerar ifrån. Det ska som sagt gälla kommersiella tjänster, ex vis reklamfinansierade.

Det första generalfelet är att exemplet Google News inte har någon reklam på sidan vilket fäller att det skulle vara en kommersiell tjänst. Förespråkarna menar då att "ja men det är ju en del i Google". Precis som det står i SvDs artikel så kan man ju undra hur bloggar med reklam på som länkar till nyheter ska klassas som kommersiell och därför enligt lag inte får göra det utan licens.

Jag kan inte ens förstå hur korkat detta lagförslag är. Det är som den idiotiska lagen om avgift för "disco" musik som musikerförbundet ville ha för att rädda dansbanden på 70-talet. Tror ni mig inte? :) Kolla denna länk

Man tappar andan hur dom anser att dansbanden "förlorar" sina jobb och är offer för discomusiken, snyft, snyft på dom då. Anpassa er eller dö, så fungerar det i en marknadsekonomi.

Så säger jag till nyhetssidorna som "förlorar" på Ex vis Google News. Deras retorik är att om vi inte kan fortsätta med vår antika affärsmodell så lagstiftar vi bort konkurrensen.

EU ska inte reglera internet. De ska inte kunna stänga av användare från internet. De ska inte registrera vilka som står bakom fria åsikter på internet.

Lyckas dom har vi förlorat vår röst i det största demokratiska projekt sedan den moderna civilisationens vagga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0