Acta och integritet

ACTA-avtalet är ett samlingsavtal för att bekämpa piratkopior både fysiska piratkopior och intellektuell egendom. När det gäller den kommersiella piratkopieringen av fysiska varor så tycker jag att det är bra att det kan bekämpas med kraftfulla medel. Det kan vara direkt livsfarligt med fysiska piratkopior ex. mediciner. Men att försöka bekämpa piratkopierandet av intellektuell egedomen är bara kontraproduktivt (En stark upphovsrätt och starka medel mot piratkopiering hindrar skapandet av ny kultur) och integritetskränkande.

Det största problemet med ACTA är att det är hemlighetsmakeri av stora mått. Storbolagen har nästlat sig in i lagstiftningen på ett mycket obehagligt sätt. Det kan liknas vid korruption.

Som jag skrivit tidigare så börjar PPs hjärtefrågor mer och mer att komma på den politiska agendan. Det beror inte bara på IPRED och FRA och andra hemska förkortningar utan det är ett skifte i hur debatten förs om integriteten. Detta inlägget trodde jag först var skrivet av en representant för Piratpartiet men så var inte fallet. Det är uppmuntrande och glädjande att fler börjar reagera mot övervakningssamhället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0