Vi borde akta oss för ACTA

Genom odemokratiska metoder och diskussioner bakom stängda dörrar försöker nu upphovsrättslobbyn att föra in hårdare tag bakvägen. När de inte längre kan köpa politiker och lägga ut miljarder på lobbyism så genar man genom att kalla det för internationellt avtal som alla länder måste skriva under för att inte bli utfrysta.

DN skriver idag om att om avtalet blir verklighet så måste sannolikt svensk lag skrivas om. T.ex. ska ISPer ansvara för vad som passerar deras nätverksutrustning. Det bryter mot dagens e-handelsdirektiv.

EN bra sak med ACTA-avtalet är att det måste passera den svenska riksdagen vilket ger Piratpartiet en gyllene position OM det kommer på riksdagens bord efter valet i september 2010 OCH om Piratpartiet faktiskt kom in i riksdagen och har en ställning där man kan påverka utgången.

Det blir inga kompromisser, ACTA ska inte införlivas i svensk lagstiftning som det verkar se ut idag. För ingen vet ju exakt vad det innehåller eftersom det är sekretessbelagt vilket är helt sjukt med tanke på att det förmodligen kommer påverka lagstiftning vilket folkvalda politiker i vanliga fall bestämmer om. Det gör att detta spektaklet är bland det mest odemokratiska på senare tid. Piratpartiet kan hindra detta vansinne om partiet hamnar i vågmästarställning efter valet 2010

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0