Äntligen lite raka rör

Statssekreteraren Magnus Graner säger rakt ut att det inte är aktuellt att ändra på svensk lagstiftning om ACTA går igenom. Innehåller ACTA delar som inte är förenlig med svensk lagstiftning så skriver inte regeringen under avtalet. Det är ett ovanligt rakt besked men det kanske beror på att det är en tjänsteman och inte en politiker som säger det.

Men man vet ju aldrig. Citatet "Vi kommer inte jaga en hel generation" har ju visat sig vara felaktigt av två ministrar av olika färg. Sen är det ju också valår snart och politikerna måste värna om sina väljares sympatier.

Jag tycker det är viktigt att arbeta mot piratkopiering av fysiska föremål i kommersiell skala t.ex. piratade mediciner som kan vara rent livsfarligt. Men att arbeta mot den immaterialrättsliga piratkopieringen kräver enorma övervakningsmetoder och integritetskränkande lagstiftning vilket helt enkelt inte helgar medlen. Sen att det inte finns några som helst bevis för att immaterialrättslig piratkopiering för privat bruk skadar industrin är ytterliggare ett argument för att modernisera den lagstiftningen.

Kommentarer
Postat av: Stefan

Jag har slutat att lita på politiker. Än mindre litar jag på diktaturstaten EU ! Lämna EU nu !

2009-11-14 @ 14:01:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0