Försäljningen av TPB

http://www.dn.se/ekonomi/pirate-bay-kop-slutfors-i-augusti-1.921059

GGFX har precis spikat att dom köper The Pirate Bay och ska göra den laglig (med dagens lagstiftning vill säga). Jag tror att TPB hade kommit så långt det kunde. Nu var det dags för grundarna att gå vidare och också för att slippa alla stämningar som i princip hade kunnat pågå i evigheter eftersom ingen kan stänga ner sidan längre. Den är decentraliserad och utspridd över hela världen. Det som då återstod för mediaindustrin var väl att köpa sidan och varumärket. Man kan ju undra om det är rätt att TPB säljs på det viset.

Men man ska vara positiv. Sunde, Swartholm och de andra får nu pengar att använda för nya projekt som kan vara ännu bättre för främjandet av friheten på internet. Och jag tror knappast att pengarna kommer användas till att betala skadeståndet i den svenska TPB-domen. Lycka till säger jag. Oavsett vad ni hittar på :)

P.S Undrar hur det nu blir med den danska domen som kräver att internetoperatörer i danmark spärrar TPB. Hur uppdateras en sådan dom när sidan byter innehåll. Det visar bara på att sådana domar är totalt korkade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0