Mer om Swetorrents

IDG har idag en artikel där personen bakom trackern Swetorrents uttalar sig om IPRED fallet  #2.

Som jag misstänkte så har såklart inte APB några som helst bevis i form av printscreens (Som nämnt innan knappt kan klassas som hållbara bevis) att visa för personen bakom swetorrents. Trackern är stängd för allmänheten, det krävs en inbjudan för att gå med i den. Man kan då säga att fildelningen som äger rum via trackern klassas som privat. Kompisar som delar med sig till andra kompisar, vilket fortfarande är lagligt.

Precis som APB anklagades av André Rickardsson att ha begått dataintrång för att samla bevis i IPRED fall #1 på FTP-servern kan det kanske ha gått till på samma sätt nu. (Det visade sig senare att APB anlitat/använt sig av en intern/betrodd person i nätverket kring FTP-servern)

Den stora skillnaden den här gången är fortfarande att inga olagliga filer finns på servern swetorrents.org, endast länkar.

APB hänvisar till TPB-domen och ber personen bakom swetorrents.org att genast upphöra med de påstådda upphovsrättsintrången.

Personen bakom swetorrents.org säger:

- I dagsläget ser jag ingen större risk av att eventuellt bli stämd av filmbolagen. Man kan ju inte direkt jämföra Swetorrents med The Pirate Bay rakt av i detta fallet.

Återstår att se hur Tingsrätten bedömer APB's bevis den här gången.

Kommentarer
Postat av: ezra regenbogen

du borde skaffa en mer brutal layout.

piratpartiet och ljusblå ser så lagom gulligt ut.jag återkommer.

2009-08-08 @ 18:41:56
URL: http://toymonster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0