Företagar-terrorism

Det är intressant att VDn för Black Internet tycker att sabotaget mot deras nät som hindrade vissa kunder från att komma åt internet är en form av terrorism. Var det inte precis det som hände TPB. TPB är en kund hos Black Internet och fick sin bandbredd via dom avstängd. Det som dock är värre i fallet TPB är att det inte är någon enskild individ eller grupp som utfört det utan världens mäktigaste mediabolag.

Regeringens IT-råd har också uttryckt sig negativt mot domen i Stockholms Tingsrätt. Patrik Fältström skriver en sak som påminner om min liknelse:

Jag igår: "Det är som att tvinga vägverket att stänga av vägen till en kriminell MC-klubb-lokal. Det går fortfarande att ta sig dit men det är betydligt krångligare."

Patrik Fältström: "–Vad tingsrätten nu gjort är att man förbjudit folk att köra in på en gata beroende på att det på den gatan finns någon som potentiellt begått ett brott."

PP gör helt rätt i att JO-anmäla Stockholms Tingsrätt. Sånt här ska inte få förekomma i Sverige, vart är vi då på väg mot för ett samhälle?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0